Annons

Alger serveras på frukostmöte

BROMÖLLA. En portion alger till frukost? Kan det fresta? Det hoppas kvinnorna bakom de populära kvinnofrukostarna, som drar igång till hösten igen.
Bromölla • Publicerad 14 augusti 2001

Somliga tror att det bara pratas nagelfilning och senaste modet på kvinnofrukostarna på Dalaskolan. Mer fel kan de inte ha. Under de träffar som hittills arrangerats av Anita Zieme och Ann-Christine Nilsson har runt 100 kvinnor dykt upp. Varje gång. Och ätit frukost, lyssnat på föredragshållare och dryftat både det ena och det andra. Säkert både mode och aktier, nagellack och husrenovering. – Det är skoj att det är så uppskattat. Det är det som gör att man orkar, för det är en hel del att förbereda, säger Anita Zieme. Därför har det bildats en grupp som tillsammans ska sköta frukostarna. Den 29 september är det dags för höstens första möte. Rubriken är ”Hitta din balans” och ämnet Qi Gong och österländsk hälsotänkande. – Givetvis tänker vi bjuda på en österländsk vegetarisk buffé för att lära hur man äter balanserat. Yin och Yang, du vet, säger Anita Zieme och börjar slå i receptböcker. Gurk- och sjögrässallad liksom algsoppa lär stå på frukostbordet då. Bland många andra spännande rätter. Den 17 november står humorn i fokus, med dess betydelse för hälsan. Det blir också filmvisning, ”Ta det som en man, frun”. I slutet av januari lovar Anita Zieme en drömlik frukost, med desserter, varm choklad och vispgrädde. Då ska det handla om drömtydning och om just smarriga desserter. I slutet av mars är säsongens sista frukost inbokad. Då är temat Livskvalitet. – Vi har plockat en del förslag från den förslagslåda vi haft framme under frukostarna, berättar Anita Zieme. Och fler intressanta förslag finns. Så det lär bli flera frukostmöten framöver. asa.carlsson @kristianstadsbladet.se

Av Åsa Carlsson 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons