Alla företagare ska med

Alla ska vara med. Det är den parollen som gäller för medlemmarna i Gränslösa Företagare från Bromölla. Organisationen ligger just nu i startblocket.
Bromölla • Publicerad 14 februari 2008
Gränslösa Företagare från Bromölla är en direkt efterföljare av den tidigare företagarföreningen på bruksorten. Syftet med den nya skapelsen är att alla ska kunna vara med.BILD RONNIE SMITH
Gränslösa Företagare från Bromölla är en direkt efterföljare av den tidigare företagarföreningen på bruksorten. Syftet med den nya skapelsen är att alla ska kunna vara med.BILD RONNIE SMITHFoto: 

Gränslösa Företagare-Bromölla Företagarförening är en direkt utveckling av den anrika företagarförening som har funnits i Bromölla ända sedan 1937. Anledningen till att Gränslösa Företagare kom till är att upphovsmännen såg vissa bekymmer med att vara knutna till den riksomfattande organisationen.

- Det handlar exempelvis om att det kostade omkring 3 000 kronor att vara medlem där. Det gjorde att flera småföretagare drog sig för att vara med, säger Patrik Lundin, styrelseordförande för Gränslösa Företagare. Tanken med den nya, ombildade modellen är bland annat att alla som vill ska kunna vara med och dra nytta av det nätverk som är tänkt att byggas inom Gränslösa Företagare.

- Ett bra nätverk är bland det viktigaste som finns om man vill lyckas som ny företagare.

- Den som blir medlem hos oss får hjälp med allt som man bör tänka på när man startar en ny verksamhet, fortsätter Patrik Lundin.

Projektet Gränslösa Företagare befinner sig i dagsläget i sin linda. Man har dock kommit så pass långt som att man har tecknat flera olika avtal som medlemmarna ska kunna dra nytta av.

- Vi har bland annat skrivit avtal som gäller juridisk och ekonomisk rådgivning samt telefonärenden. Vi har också samarbete med några bilhandlare, säger Kenneth Nilsson, avtalsansvarig inom Gränslösa Företagare. Trots sin ungdom har Gränslösa Företagare redan hunnit få ihop 55 medlemmar. Patrik Lundin säger att målsättningen är att komma upp i minst 200 medlemmar under det första året.

- Det viktigaste i det sammanhanget är att vi får engagerade och aktiva medlemmar. Vi vill också försöka få med betydligt fler kvinnor än vad som varit fallet tidigare, säger Patrik Lundin.

Markus Danielsson

044-18 55 00

markus.danielsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.