Annons

Anrika Liljenbergs snickerier i konkurs

BROMÖLLA. För sex år sedan blev Liljenbergs snickerier i Bromölla årets företag. I fredags begärdes företaget i konkurs.
Bromölla • Publicerad 15 augusti 2001

Då, 1995, när företagets ägare Gert Olsson fick utmärkelsen ”Årets företagare” blomstrade det lilla finsnickeriet som är ett av Bromöllas äldsta företag. Då planerades utbyggnad och nyanställningar. Orderboken var överfull. Idag är det just efterfrågan som minskat så kraftigt att företagets ledning med VD Torbjörn Lindh i spetsen begärt Liljenbergs snickerier i konkurs. Främst är det problem med årets lönsamhet som ställt till det. Vid halvårsskiftet var det förväntade resultatet över 700000 sämre än budget, vilket innebär ett minus på 627276 kronor. Det gör att företagets likviditet är skral och det var också likviditetsproblemen som stjälpte finsnickeriet. – Sedan har vi ett mycket osäkert orderläge inför hösten, så vi såg oss tyvärr nödsakade att begära företaget i konkurs, säger Torbjörn Lindh. Liljenbergs har idag elva anställda som alla får jobba kvar en tid. Konkursförvaltaren driver nämligen verksamheten vidare innan framtiden avgörs. – Jag hoppas förstås att det ska finnas chanser att få igång rörelsen på nytt, men ingen vet något i dagsläget, konstaterar Torbjörn Lindh. Liljenbergs snickerier har haft ett gott rykte och har riktat in sig på specialsnickerier. Inredningar och möbler åt främst hotell och restauranger ingår i vardagssysslorna. Lägg därtill beställningsjobb i alla möjliga former. För fem år sedan flyttade man från de gamla lokalerna på Tians väg, till den 3000 kvadratmeter stora plastfabriken inne på Iföverkens område, nedanför den nya polisstationen. Om företaget även i fortsättningen kan kallas Bromöllas äldsta företag återstår att se, just nu är punkten satt vid konkursen. asa.carlsson @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons