GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anställd skar sig i handen

Varken rätt maskin eller rätt skyddsutrustning användes vid ett arbetsmoment på Ifö Ceramics. Det slutade med att en anställda skar sig av porslin i handen.
Bromölla • Publicerad 10 januari 2018
Ifö Ceramics i Bromölla
Ifö Ceramics i Bromölla
Foto: Tommy Svensson

Händelsen inträffade strax efter jul. Enligt anmälan till arbetsmiljöverket skulle den anställda lyfta en avkapad porslinsdel.

”Operatören skar sig i vänster handflata när han skulle avlägsna den avkapade porslinsänden från fångaren”, står det i anmälan.

Orsakerna till att olyckan inträffade var två. Dels var den anställde inte informerats om att det finns ett lyfthjälpmedel som ska användas i dylika arbetsmoment. Dels var personen inte medveten om det finns skärskyddshandskar att använda i den fall man måste lyfta porslinsänden för hand.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.