Annons

Åtta barn kräver tålig tvättmaskin

Bromölla • Publicerad 3 januari 2005
041001 Brigitte och Fredrik Porsche, Bromölla, har en stor familj med sina åtta barn. Pappa Fredrik i tvättstugan. Bild: Tommy Svensson
041001 Brigitte och Fredrik Porsche, Bromölla, har en stor familj med sina åtta barn. Pappa Fredrik i tvättstugan. Bild: Tommy SvenssonFoto: 

Tillvaron i en stor familj kräver extra planering, en rymlig bil och en tålig tvättmaskin. Familjen Porsche på Poppelvägen i Bromölla, som Kristianstadsbladet besökte i början av oktober, tvättar fem maskiner tvätt om dagen.

Familjen består av föräldrarna Fredrik och Brigitte och barnen Linus, Lina, Ludvig, Lucas, Love, Liam, Leo och Laban. De berättar att det finns många fördelar med att leva i en stor familj. Barnen visar mycket hänsyn, de leker med och uppfostrar varandra och hela familjen lär sig vikten av att planera. Föräldrarna har skiftarbete för att kunna vara hemma lika mycket med barnen och de delar på sysslorna i hushållet. Under 2004 ökade barnafödandet i Bromölla. Familjen Porsche planerar att bidra ytterligare till befolkningsutvecklingen genom att få fler barn i framtiden.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons