Annons

BAIK tryggar återväxten

Herrarnas handbolls-VM är i full gång i Kroatien. Då passar Bromölla AIK på att arrangera Klasshandboll i Tianshallen. Syftet med satsningen är flera. Bland annat vill klubben trygga sin återväxt.
Bromölla • Publicerad 19 januari 2009
Hård kamp mellan Edenryds skola och Alvikenskolan. Bild: Tommy Svensson
Hård kamp mellan Edenryds skola och Alvikenskolan. Bild: Tommy SvenssonFoto: 
Mattias Hansson från Alvikenskolan jublar under en finalmatch.
Mattias Hansson från Alvikenskolan jublar under en finalmatch.Foto: 
Koncentrerade miner under Klasshandboll.Bild: Tommy Svensson
Koncentrerade miner under Klasshandboll.Bild: Tommy SvenssonFoto: 
Glada miner hos ett av lagen.Bild: Tommy Svensson
Glada miner hos ett av lagen.Bild: Tommy SvenssonFoto: 
Tuffa tag i Tianshallen. Bild: Tommy Svensson
Tuffa tag i Tianshallen. Bild: Tommy SvenssonFoto: 
Ljudnivån var stundtals mycket hög i Tianshallen.
Ljudnivån var stundtals mycket hög i Tianshallen.Foto: 
Ett av många segrande lag.
Ett av många segrande lag.Foto: 

Det är en mulen, grå måndagsförmiddag i januari. Majoriteten av Sveriges låg-och mellanstadieelever sitter förmodligen tryggt placerade i sina ordinarie skolsalar en dag som denna.

För eleverna från Bro-mölla kommun (Näsum undantaget) handlar emellertid den här skoldagen om handboll och inget annat. Det ordinarie schemat har bytts ut mot en heldag i Tianshallen i Bromölla. Där är det ett antal medlemmar i handbollsklubben Bro-mölla AIK som står för ledarskapet i det projekt som rätt och slätt kallas för Klasshandboll.

Annons

Lars-Bertil Gustavsson är en av dessa ledare. Han berättar att årets upplaga är den första av Klasshandboll.

- Men vår förhoppning är att det ska kunna bli något som vi gör varje år, berättar han när han får en stund över från det minst sagt hektiska turneringsschemat.

Bromölla AIK:s syfte med Klasshandboll är tämligen glasklart. Man vill helt enkelt att fler unga kommuninvånare ska upptäcka hur kul det är att spela handboll i klubbens grönvita färger.

- För tillfället har vi lite brist på ungdomar som går på mellanstadiet. Där är vi lite tunna men det hoppas vi kunna bättra på med hjälp av det här projektet, berättar Lars-Bertil Gustavsson samtidigt som ett pojklag från Alvikenskolans årskurs två vinner en finalmatch på en av spelplanerna. Under stort jubel tar laget emot pokalen från en tjej i arrangörsstaben.

Förutom turneringen i Tianshallen har även varje deltagande klass fått två träningspass vardera i konsten att spela handboll. Lars-Bertil Gustavsson vill också poängtera att samarbetet med lärarna på skolorna har fungerat alldeles utmärkt under projektets gång.

- Ja, alla har ställt upp på ett väldigt bra sätt. Vi är verkligen jättenöjda, säger han innan han skyndar iväg för att inte halka efter i det tajta tidsschemat.

Markus Danielsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons