Annons

Barnens marknad – ett samarbete

Bromölla • Publicerad 12 september 2003

Bromölla. På lördag den 13 september mellan klockan 10 .00 till 13.00 kommer Ifötorget i Bromölla att fyllas av barn och ungdomar som vill sälja allt från loppisprylar till egenhändigt tillverkade grejer. Efter två års uppehåll återupplivas Barnens loppis i Bromölla. Eller Barnens marknad som arrangörerna valt att döpa om den till.

– Namnbytet kommer av att några hade saker som de tillverkat i slöjden, säger Uno Hasselqvist som är kontaktman för Barnens marknad.

Annons

Han berättar att det är GRO-Projektet, Grundskola Omvärld, och Företagarna i Bromölla som gemensamt anordnar Barnens marknad. Det finns en viktig orsak till att evenemanget återuppväckts efter två års dvala.

– Samarbetet mellan skolan och företagarna är till för att stärka entreprenörsandan bland ungdomar, säger Uno Hasselqvist.

De som vill deltaga i Barnens marknad har kunnat anmäla sig till FR Bromölla. Hyran är 20 kronor per meter och dessa pengar går till barncancerfonden. 75 meter bord kommer att sättas upp på Ifötorget och 35 barn, ungdomar och hela klasser kommer att sälja sina saker.

Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons