Bert saknar kontrakt för Hanöhus

Migrationsverket har inget behov av asylboende på Hanöhus för tillfället. Hotellets ägare Tonnie Rittstam öppnar nu upp för andra intressenter.
Bromölla • Publicerad 28 januari 2014
Migrationsverket ser inget behov av asylboende på Hanöhus. Ägaren Tonni Rittstam säger nu att det inte finns något kontrakt skrivet med Bert Karlsson.
Migrationsverket ser inget behov av asylboende på Hanöhus. Ägaren Tonni Rittstam säger nu att det inte finns något kontrakt skrivet med Bert Karlsson.Foto: Foto: Peter Åklundh

– Jag har inte skrivit något kontrakt med Bert Karlsson och överväger att inte heller göra det, säger Tonnie Rittstam till Sydöstran.

I november stod det klart att Bert Karlsson tagit över som arrendator till Hanöhus. En intresseanmälan skickades så småningom till Migrationsverket om att göra om hotell- och konferensanläggningen till ett asylboende.

Inget avtal

I förra veckan stod det klart att Migrationsverket i nuläget inte kommer att skriva avtal med Bert Karlsson om boende för flyktingar då man redan handlat upp tillräckligt många boendeplatser.

Den som äger Hanöhus är affärsmannen Tonnie Rittstam. Han berättar för Sydöstran att det inte finns något kontrakt skrivet mellan honom och Bert Karlsson. Den senare skulle lämna besked efter 14 dagar, men nu har det gått tre månader.

– Därför har jag bestämt mig för att öppna upp för andra intressenter, säger han till tidningen.

”Hoppas hitta en köpare”

Han uppger att det finns ett par andra aktörer som visat intresse för den anrika anläggningen. Personligen tror han att det kommer att krävas en koncern eller motsvarande som tar över. Tonnie Rittstam har tagit åt sig av kritiken som riktats mot planerna om att göra Hanöhus till asylboende och mycket talar för att de planerna inte blir verklighet.

– Jag kommer att fortsätta driva det och hoppas på att hitta en köpare, säger han.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.