Annons

Bios upphör men åkarna fortsätter

Bios har beslutat att föreningen ska upplösas men intresset för att åka inlines och skateboard lever kvar i Bromölla. Bakom Liljenbergs snickeri samlas åkarna på kvällarna.
Bromölla • Publicerad 9 september 2003
Ricky Björk och Christoffer Rosén tycker att utrymmet bakom Liljenbergs snickeri erbjuder bra förutsättningar men de hade hellre åkt på en bana under tak. Bilder: Lasse Ottosson.
Ricky Björk och Christoffer Rosén tycker att utrymmet bakom Liljenbergs snickeri erbjuder bra förutsättningar men de hade hellre åkt på en bana under tak. Bilder: Lasse Ottosson.Foto: 

På betongunderlaget bakom Liljenbergs snickeri finns det utrymme för Bromöllas våghalsar att utöva sitt intresse. Med hjälp av träramper utför de trick på inlines, skateboard, bmx och trail.

– Jag cyklar trail och gör hopp. För mig är det ett fritidsintresse men vissa av de andra är riktigt engagerade och de har höga ambitioner med sitt åkande, säger Markus Nilsson.

Annons

Tillsammans med medlemmar i den borttynande föreningen Bios, Bromölla inline- och skateboardförening, och andra personer tillbringar han många timmar på hjul. Han berättar att det vissa kvällar är 20 åkare på plats och andra kvällar 10 personer.

– Vi får låna marken av ägaren till Liljenbergs snickeri. Men när vintern kommer måste vi hitta någonstans att förvara ramperna, säger Markus Nilsson.

Han och de andra åkarna har fått överta ramper och annan utrustning från Bromölla inline- och skateboardförening. Föreningen ska nämligen upplösas eftersom det inte finns någon lokal där träningar och tävlingar kan genomföras. Föreningens ordförande, Renée Benke, är besviken och uppgiven över att ha behövt fatta detta beslut.

– Vi har blivit överkörda så många gånger och nu känns det hopplöst.

Hon berättar att föreningen åkt på flera bakslag under letandet efter lokal. Det senaste var när ägaren till Liljenbergs snickeri hyrde ut lokalen till en hyresgäst som var villig att betala högre hyra. Innan dess uppstod besvikelse när kommunen i början av året beslutade att Bios inte fick använda Tianshallen för sin verksamhet.

– Det är synd att det skulle bli så här men vad ska man göra om man inte har någonstans av vara?, frågar sig Renée Benke.

Hon berättar att föreningen, när den var nybildad, hade sin verksamhet i det gamla potatislagret vid Industrigatan. Då hade Bios runt 200 medlemmar och anordnade nationella tävlingar. Hyran där var dock för hög och föreningen bestämde sig för att flytta. Flytten slutade med att föreningen inte hittade någon ny lokal. Sedan i maj förra året har Bios inte kunnat bedriva sin verksamhet och har nu skänkt bort sina ramper och sin utrustning.

– Under årsmötet nästa månad ska vi bestämma om vi ska lägga ned föreningen eller om den ska vara vilande, säger Renée Benke.

Jerker Hagman

0456-290 00

jerker.hagman@kristianstadsbladet.se

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons