Boende vill ha vägbulor längs med Doktorsgatan

En boende i Bromölla anser att trafiken är tät, att bilisterna håller alldeles för hög hastighet på och att många bilar med båtsläp trafikerar Doktorsgatan. Hon vill att Bromölla kommun gör något för att komma till rätta med problemet.
Bromölla • Publicerad 20 april 2009

Det var sommaren 2008 som Bromöllabon kontaktade samhällsbyggnadsförvaltningen första gången. Senare tillägger hon via telefon att det sommartid passar mycket bilar som ska till småbåtshamnen. "Hon föreslår att kommunen anlägger vägbulor eller enkelriktar trafiken så det bara går att komma från Storgatan" skriver trafikingenjör Milos Jovanovic i en skrivelse till miljö- och byggnämnden.

Hans förslag är däremot att inte bygga vare sig vägbulor eller införa enkelriktning. Bedömningen är att hastighetsnivån, satt till 30 kilometer i timmen, och trafikmängd på gatan är låg. Däremot håller trafikingenjören med om att trafiken med båtsläp kan bli tät. Lösningen på detta kan vara att flytta en skylt med texten "Båthamn" från Storgatan riktat mot Doktorsgatan till Storgatan/Kyrkgatan.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.