Boendetrycket ökar inför jazzfestivalen

Det växande antalet festivalbesökare ställer krav på fler boendealternativ. Turistbyrån startar nu en webbaserad rumsförmedling inför årets tradjazzfestival.
Bromölla • Publicerad 3 mars 2008

Det ökande trycket på boende under Sweden Rock Festival i Norje gjorde att Sölvesborgs turistbyrå i höstas öppnade en ny rumsförmedling. Privata boendevärdar och festivalbesökare lägger själva, på kommunens internetbaserade förmedling, in att de har boende att hyra ut eller att de söker rum under rockfestivalen.

Det minskar belastningen på turistbyråns personal när 30000 besökare letar boende.

Nu startar turistbyrån en liknande förmedling inför årets tradjazzfestival i Hällevik.

– Eftersom det fallit så väl ut öppnar vi nu upp samma funktion för våra jazzfestivalbesökare. Vi har märkt att intresset för jazzfestivalen ökar för varje år, vilket är jättepositivt för Sölvesborg. Av den anledningen vill vi nu underlätta boendeförmedlingen även under jazzfestivalen, kommenterar Kristin Forsberg.

Föreningen Dragkedjan arrangerar Hällevik Tradjazzfestival för fjärde gången och i år äger festivalen rum mellan den 7 och 9 augusti. Hällevik på Listerlandet i västra Blekinge förvandlas då till New Orleans och under tre dagar pågår festivalen som lockar mellan 8000 och 10000 musiklystna besökare.

Jerker Hagman

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.