Annons

Brev- bärarna på plats i sina nya lokaler

Posten i Bromölla delades. I går flyttade brevbärarna in i sina nya lokaler på Industrigatan. Kassaservicen ligger dock kvar på Bruksgatan ett tag till.
Bromölla • Publicerad 16 september 2003
Stig Kronkvist och Stefan Malmberg har ett grovt dagsverke framför sig. Redan på samma eftermiddag ska postcentret på Industrigatan vara klart för användning. – Förhoppningsvis ska det bli bättre. Vi slipper ju hissen, säger Stig Kronkvist.Bilder: Peter Åklundh
Stig Kronkvist och Stefan Malmberg har ett grovt dagsverke framför sig. Redan på samma eftermiddag ska postcentret på Industrigatan vara klart för användning. – Förhoppningsvis ska det bli bättre. Vi slipper ju hissen, säger Stig Kronkvist.Bilder: Peter ÅklundhFoto: 
Full fart både i telefonerna och i lokalerna. Anna-Karin Friman, postcenterchef i Bromölla, har full upp med att organisera postkontorets flytt från Bruksgatan till Industrigatan.
Full fart både i telefonerna och i lokalerna. Anna-Karin Friman, postcenterchef i Bromölla, har full upp med att organisera postkontorets flytt från Bruksgatan till Industrigatan.Foto: 

Prick klockan 10.00 på måndagsförmiddagen stänger Anna-Karin Friman, postcenterchef i Bromölla, dörren på Bruksgatan. Stora delar av kontoret utrymmas och packas ner för att transporteras till Industrigatan 3.

– Vi stänger här för att flytta till våra nya lokaler, säger Anna-Karin Friman.

Annons

Vid postkontorets sidoutgång håller brevbärarna Stig Kronkvist och Stefan Malmberg på med ett annorlunda bärande.

Postfack av olika slag som tidigare funnit på våning två ska monteras ner och förpassas ut på Gallerians parkering. Anledningarna till att postcentret flyttas är flera. Bland annat har det klagats på att det är svårt att komma till och parkera kring kontoret på Bruksgatan. En annan är att personalen ska få en bättre arbetsmiljö.

– Verksamheten har varit tungrodd, säger Anna-Karin Friman och tillägger att man mestadels hållit till på andra våning.

Eftersom den relativt lilla hissen är upptagen av flytten blir det trappan som leder oss upp på andra planet. Värmen står som en vägg när vi kommer upp och syrehalten kan inte vara den bästa.

– Det är ingenting mot hur arbetsmiljön kan vara på sommaren påpekar Anna-Karin Friman. Postcenter ger i första hand service åt företagskunder och där finns även postboxarna. Det är alltså dessa plus brevbärarnas arbetsplats som lokaliseras om. Postens företagskunder och postens personal är de som direkt berörs av flytten. Till en början kommer privatpersoner inte att märka någon skillnad.

– Privatkunderna hämtar även i fortsättningen sina paket på ICA Kvantum (Prima), säger Anna-Karin Friman.

Hon berättar att Kassaservice kommer att finnas i de gamla lokalerna. I alla fall är det tänkt att den ska vara där ett tag till.

– Kassaservicen stannar kvar på Bruksgatan, men kommer i ett senare skede att flytta in i Gallerian, säger hon.

Anna-Karin Friman påpekar att öppettiderna, klockan 7.00 till 19.00, kommer att förbli desamma. Vad beträffar brevlådorna vid posten så kommer två av dem, en lokalpost och en rikspost, att flyttas till Industrigatan. Däremot kommer drive-in-brevlådan på parkeringsplatsen vid Bruksgatan att finnas kvar.

Roger Bing

Annons

0456-29 000

roger.bing@kristianstadsbladet.se

Bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons