GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brodde Almer guidar längs Jordan

Han fick inspiration när han såg ett avsnitt av "Så ska det låta" där deltagarna visade bristande kunskaper i kristendom. Nu har Brodde Almer skrivit "Längs Jordan" tillsammans med sambon Eva Åkesson.
Bromölla • Publicerad 11 maj 2010
Brodde Almer och Eva Åkesson har skrivit boken "Längs Jordan".
Brodde Almer och Eva Åkesson har skrivit boken "Längs Jordan".Foto: 

– Lagen fick frågan om vilken sjö som Jesus gick på vatten på. Ena laget svarade Döda havet och det andra Röda havet, säger han

Enligt Brodde Almer blev programledaren Peter Harryson förgrymmad över denna okunnighet. Något som smittade av sig på författaren och idén till "Längs Jordan" var född.

Boken handlar om Gennesaretsjön samt platser och händelser längs floden från källorna till Döda havet.

– Jag har varit i Israel fyra gånger och då varit på platser som omtalas i bibeln, säger Brodde Almer.

Han berättar att boken finns på biblioteken i Näsum och Bromölla och distribueras dessutom via Bokkarusellen.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.