Bromölla faller på stor ranking

De boende på Bromöllas äldreboenden är mindre nöjda idag än vad de var för ett år sedan. Det framgår av en undersökning från Socialstyrelsen. Hemtjänsten, å andra sidan, får höjt betyg.
Bromölla • Publicerad 11 januari 2011
Foto: 

Varje år får landets äldre i hemtjänsten och på särskilda boenden svara på en enkät om allt från personalens bemötande till matens kvalité.

Bakom undersökningen står Socialstyrelsen tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting, och resultatet presenteras i en rapport om vad de äldre själva tycker om äldreomsorgen i olika delar av landet.

För ett år sedan kammade Bromölla hem en topp-placering på äldreboendesidan där man rankades som sjätte bästa kommun i landet. Men under 2010 har man halkat ner till en 140:e-plats. Framför allt har betyget sjunkit vad gäller boendemiljön och de sociala aktiviteterna, men även själva vårdinsatserna får viss kritik.

Jesper Sennertoft, som är vård- och omsorgschef i Bromölla kommun, säger att det görs många undersökningar och att det är naturligt att resultaten svänger lite, i synnerhet när svarsfrekvensen är låg.

– Det här hoppar ju lite från år till år. Det kan vara så att några som nyligen har flyttat in har lite andra behov vad gäller de här sakerna.

Det viktigaste man kan ta med sig från en sådan här undersökning är enligt Jesper Sannertoft om någon eller några parametrar har förändrats drastiskt eller om kommunen ligger väldigt dåligt till på något isolerat område.

– Vi har ju till exempel sett att maten ligger lågt. Många är missnöjda med att vi inte har två rätter att välja på. Jag för en nära diskussion med kostenheten i den frågan, men det är inget som har hunnit förändras sedan förra året.

Samtidigt som pensionärerna på äldreboenden är mindre nöjda, känner sig de som nyttjar kommunens hemtjänst både tryggare och bättre bemötta. Förra året hamnade Bromölla en bra bit under riksgenomsnittet och Jesper Sennertoft lovade att ta tag i problemen. Nu har omdömena ökat på nästan samtliga punkter i undersökningen, och kommunen ligger lite över snittet på en 140:e plats.

– Det vi har gjort är ju att titta på kontinuiteten i kontaktmannaskapet, det är ett område som man ständigt måste jobba vidare med, säger han.

I övrigt har han svårt att hitta någon specifik förklaring till de förbättrade siffrorna.

– Det enda vi vet är att man aldrig får vara nöjd. Man kan aldrig slappna av oavsett om man ligger i topp tio eller längre ner.

044-18 55 00nyheter@kristianstadsbladet.se
Jonatan Göth
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.