GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bromöllas Mat-Tina släpper ny kokbok

Anne-Christine Nilsson, mer känd som ”Mat-Tina i Gualöv”, har gjort sitt namn känt både som hemkunskapslärare och genom matlagningskurser. Nu samlar hon alla materfarenheter i en kokbok.
Bromölla • Publicerad 11 december 2017
Tina Nilsson från Bromölla har releasefest för kokboken "Gobitar från Ivösjöbygden".
Tina Nilsson från Bromölla har releasefest för kokboken "Gobitar från Ivösjöbygden".Foto: Tommy Svensson

– Fram till i dag har jag haft fjärilar i magen. Mot slutet har det varit några uppförsbackar, men nu känns det som att jag är på en stor filmpremiär, det är helt fantastiskt, säger Anne-Christine Nilsson när hon presenterar boken på releasefesten.

Redan innan boksläppet hade närmare tusen personer förbeställt hennes nya kokbok ”Gobitar från Ivösjöbygden”.

– Hälften är nog föräldrar till de elever som jag har haft i hemkunskap, säger Anne-Christine Nilsson.

På måndagskvällen samlades ett hundratal människor för att smaka på Tina Nilssons mat och köpa hennes kokbok.
På måndagskvällen samlades ett hundratal människor för att smaka på Tina Nilssons mat och köpa hennes kokbok.Foto: Tommy Svensson

Ett hundratal människor har dessutom samlats på Kulturpunkten i Bromölla för att få sina böcker signerade.

– Hennes mat är helt fantastisk och genom åren har jag lyckats fylla en hel pärm med hennes recept. Jag skulle säga att hennes mat är god, näringsrik och enkel att tillaga, säger Ingrid Olsson samtidigt som hon smakar på den mat som Anne-Christine Nilsson bjuder på i samband med releasefesten.

Maten som står uppdukad på borden är bara ett smakprov på vad som väntar den som köper kokboken. Här finns allt från kantarellpaj med västerbottensost till färska dadlar fyllda med mandlar, cambozola och skinka.

För Anne-Christine Nilsson har det blivit en passion att visa Bromöllaborna vad de kan tillaga på egen hand.

– Hon är Bromöllas Mat-Tina. Jag har gått på en av hennes matlagningskurser, ”Mat från hela världen” hette den nog, och den maten var verkligen helt underbar, säger Gun Jörgensen.

Cornelia MikaelssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.