Bussförarna i Valje anmäls av Thygessons

Bromölla • Publicerad 2 februari 2008

ººThygessons Bussar AB polisanmäler nu de två förare som var inblandade i incidenten i Valje. Företaget utdelar också skriftliga varningar.

Det var på morgonen tisdagen den 22 januari som två chaufförer, till bussar som trafikerar linje 558, rundade en nedfälld järnvägsbom straxt innan annalkande tåg passerade korsningen. Förarnas arbetsgivare, Thygessons Bussar AB, gör nu polisanmälan.

– Vi anser att förarnas agerande är helt oacceptabelt. De har brutit mot gällande trafikregler och utsatt våra resenärer för mycket stor risk. De har åsidosatt säkerheten ombord på bussarna. Vi har därför bestämt att polisanmäla händelsen för att få en opartisk utredning om vad som har hänt, kommenterar vd Lars-Inge Nilsson, i ett pressmeddelande.

Skånetrafiken stödjer åtgärden som Thygessons Bussar AB vidtar.

– Vi tycker att Thygessons Bussar AB:s beslut är riktigt och stödjer deras agerande fullt ut. Våra resenärer ska känna sig trygga och säkra ombord och vi har reagerat kraftfullt.

– Genom att polisanmäla händelsen får vi nu en utredning och det känns mycket bra. Thygessons Bussar AB har Skånetrafikens fulla förtroende att även i framtiden bedriva linjetrafik, kommenterar Gösta Ahlberg, som är trafikdirektör för Skånetrafiken.

Jerker Hagman

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.