Chefer vill utbilda förskolepersonal

Förskolecheferna har ansökt om att få möjlighet att få stänga förskolorna fyra dagar om året för att utbilda personalen.
Bromölla • Publicerad 28 januari 2011

Omsorgs- och ungdomsutskottet vill dock ha mer information om hur det ska gå till.

– Vi vill få mer kunskaper om hur det blir till exempel med vikariat, om man tänker stänga och om det är en engångsföreteelse, säger Elisabeth Stenberg (S), ordförande i utskottet.

Frågan har därför kastats tillbaka till förskolecheferna. I sin tidigare skrivelse påpekade de att skolan har 15 utbildningsdagar medan förskolan bara har två.

Med en ny skollag på gång, förändrad skolplan och tidigare kritik från Skolinspektionen mot förskolan som bakgrund anser förskolecheferna att fler kompetensutvecklingsdagar är nödvändiga. De anser att utvecklingsdagarna ska kunna läggas ut av respektive förskolechef och att information till föräldrar ska lämnas vid terminsstart.

Tanken är att man ska kunna erbjuda plats med vikarier på något sätt.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.