Annons

Coma ger egen musikal

BROMÖLLA.Med en ny lokal och nya grupper på gång, presenterar Coma nästa års stora projekt. – Vi sätter upp en egen musikal som ska bli kanonbra. I november håller föreningen auditions.
Bromölla • Publicerad 20 september 2001

Sökes: regissör, kapellmästare, koreograf, dansare, sångare, skådespelare, musiker, statister, rekvisitör, scripta, ja listan är lång. Comas drygt 40 medlemmar går ut hårt. Visst är det en besvikelse att de första planerna, att göra musikalen Hair, inte kunde genomföras nästa år. Men förklaringen är god nog. – Vi hade helt enkelt inte tid. Kontraktsskrivningen drog ut på tiden och det kräver mer än ett års förberedelse för att få en så stor satsning bra, säger Comas Jessica Knutsson. Teater- och musikalföreningen föddes efter framgångarna med Jesus Christ Superstar i januari 1999. Det tog ett tag att skrapa ihop medlemmar och bilda föreningen. Sedan behövde de flesta som varit med i mastodontprojektet Jesus Christ Superstar pusta ut. Några av dem tog sedan ny sats och nu pågår förberedelserna inför en musikal som ska ha premiär nästa höst. – Vi vill inte göra något halvbra, det ska vara perfekt. Vi har stora krav på oss. Då krävs också långa förberedelser, säger Jessica Knutsson och berättar om auditionen i Humleskolan den 4 november. – Vi söker alla som vill vara med i projektet, vad det än må vara. Musikalen heter Löftet och handlingen är skriven av Comas ordförande Mattias Andersson. Musiken är dock inte föreningen egen, istället byggs handlingen upp på drygt tiotalet musikallåtar från stora välkända musikaler. – Vi använder dem till vår egen story och håller just nu på att lyssna igenom vilka som skulle passa bra, säger Jessica Knutsson. Senast i februari påbörjas repetitionerna. Samtidigt är föreningen nöjd över att äntligen hittat en klubblokal. Visst, den är inte stor nog till musikalrepetitioner, men små grupper kan öva där i källarlokalen på Tians väg. I klubblokalen börjar också barndramagrupper i oktober. Det är en direkt följd av att Coma medverkat under sommarens Bromöllaläger. – Det var väldigt populärt och många av barnen har frågat efter dramagrupper. Det tycker vi är jätteroligt, säger Jessica Knutsson. Medan övningarna för barnen mest är på skoj, ett lekfullt sätt att öka självförtroende och ha roligt, är den nya musikalen på ytterst allvar. Det kommer inte bli lätt att överträffa succén med Jesus Christ Superstar, men intentionen finns där. Det ska bli lika bra. Entusiasmen och spelglädjen går inte att ta fel på. asa.carlsson @kristianstadsbladet.se

Av Åsa Carlsson 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons