GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Corona: Anställd inom äldreomsorgen hålls hemma

En anställd inom äldreomsorgen får inte gå till jobbet på grund av sjukdomssymptom efter att ha rest kring norra Italien. Det är det hittills enda fallet som Bromölla kommun haft med anledning av coronaviruset.
Bromölla kommun håller en anställd inom äldreomsorgen hemma i väntan på coronabesked. Den anställde har inte varit på jobbet efter hemkomst från resa.
Bromölla kommun håller en anställd inom äldreomsorgen hemma i väntan på coronabesked. Den anställde har inte varit på jobbet efter hemkomst från resa.
Foto: Tommy Svensson

– Vi har en medarbetare som varit i ett område som angränsar till riskområden, som vi har valt att stänga av några dagar denna veckan i avvaktan på besked, säger kommunchef Marie Wäppling.

Den anställde ska ha varit på resa i område kring norra Italien, men återgick inte i arbete efter hemkomst. Marie Wäppling berättar att kommunen gör individuella bedömningar beroende på var anställda har varit och rest.

– I det här fallet fanns det något symptom, så vi tar det säkra före det osäkra, säger Marie Wäppling.

– Äldreomsorgen är extra utsatt eftersom det är en riskgrupp.

Kommunen har uppmanat den anställde att kontakta sjukvården.

– Det kommer att ske en avstämning med den här personen i morgon (läs fredag).

Marie Wäppling, kommunchef i Bromölla.
Marie Wäppling, kommunchef i Bromölla.
Foto: Bosse Nilsson

Bromölla kommun gick på torsdagen ut med information kring coronaviruset. Där står det att kommunens verksamheter håller öppet som vanligt och att man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att kommunen noga följer informationsutvecklingen.

Kommunen uppmanar också till källkritik och att inte dela osäker information, för att förhindra ryktesspridning.

Har ni fått mycket frågor kring viruset?

– En del, men inte mycket. Det är mest förtroendevalda som undrar hur de ska agera, och en del personal som varit och rest funderar på hur de ska tänka, säger Marie Wäppling.

Fakta

När ska du söka vård?

Ring din vårdcentral eller 1177 om du har feber, hosta eller andningsbesvär och om du varit i ett riskområde eller i kontakt med någon som har covid-19.
Om du mår bra behöver du inte kontakta vården, även om du har varit i ett område där personer har blivit sjuka av coronaviruset.
Källa: Bromölla kommun

Läs mer