Annons

Datorteket firade 100 ECDL-körkort

Bromölla • Publicerad 30 september 2003

Datorteket i Bromölla har firat jubileum. Alla som tagit ett ECDL-körkort sedan starten 2000 var inbjudna. Bo-Eddie Andersson som är den hundrade deltagaren att klara ett ECDL-körkort fanns på plats och han fick ta emot en mindre gåva från kommunalrådet Åke Hammarstedt (s). Samtidigt fick Datorteket en check på 25000 kronor. Ett pris som man tilldelats för att under fjoråret kommit tvåa i ligan över de kommuner som tagit flest ECDL-körkort i förhållande till invånarantalet. Pengarna delas med Vuxenutbildningen och ska gå till it-produkter och till Bromölla bibliotek.

– Jag hoppas att det kommer oss till gagn på något sätt, säger Mats Svensson på Datorteket.

Annons

Han berättar att det under firandet har varit en strid ström av gratulanter och före detta deltagare som hälsat på.

– Alla hundra som tagit ECDL-körkort var inbjudna och minst fyrtio av dem har varit här, säger han. En av dem som var på plats var Bo-Eddie Andersson. Han är den hundrade deltagaren som klarat av alla proven för att få ett ECDL-körkort.

Ett prydnadssnabel-a och en blomsterkvast överräcktes av Åke Hammarstedt. Men den bästa presenten kom via posten på morgonen. Samma dag som firandet anordnades dök nämligen hans ECDL-körkort i ett brev.

Roger Bing

Bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons