Du är årets företagare i Sölvesborg. Grattis.

– Tackar så mycket.
Bromölla • Publicerad 19 mars 2008
Anette Saleskog, ägare och vd på Ottosson Truck AB i Norje. Bild: Lars Ottosson
Anette Saleskog, ägare och vd på Ottosson Truck AB i Norje. Bild: Lars OttossonFoto: 

Vilka känslor har du haft i kroppen sedan du fick den här utmärkelsen?

- Det har varit både häftigt och omtumlande samt många gratulationer. Det här är också ett stort erkännande för hela företaget. Vi är stolta över att få ingå i klubben som har fått det här priset.

Hur många år har Ottossons Truck på nacken?

- Vi har hållit på sedan 1969 och har idag 24 stycken anställda.

Kan det bli tal om att anställa fler framöver?

- Det kan det säkert bli. Vi söker faktiskt redan nu efter ännu en servicetekniker men det är jättesvårt att få tag i folk i vår bransch.

Varför tror du att du fick det här priset nu i år?

- Det är nog många faktorer som spelar in. Det händer saker i företaget hela tiden. Vi har till exempel anställt en del personer samtidigt som omsättningen har ökat. Vi har också utökat vårt kunnande inom branschen.

Hur firar ni den här framgången?

- Det var lite fest redan när priset delades ut men vi har sagt att vi även ska ha en egen fest hemma på företaget. Det är inte riktigt klart vad som kommer att hända då.

Hur går ni vidare efter den här utmärkelsen?

- Nu är det vardag igen med allt vad det innebär. Nu siktar vi bland annat på att hitta fler samarbetspartners i hela Sverige och inte bara regionalt här nere runt Blekinge.

Markus Danielsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.