Edenrydbo vill ha samråd om stugby

En kvinna från Edenryd har skrivit ett brev till kommunledningen i Bromölla kommun. Anledningen till kvinnans brev är att hon är upprörd över att en stugby är planerad att byggas längs kustremsan i Edenryd.
Bromölla • Publicerad 27 februari 2008

Kristianstadsbladet har tidigare berättat om att en privatperson vill bygga tio fritidsstugor i området kring Bockaholm. Det är det här projektet som kvinnan nu vänder sig emot.

"Jag tycker det är idiotiskt att överhuvudtaget komma på idén att bygga stugby vid denna enda lilla kustremsa som Bromölla kommun har", skriver kvinnan i ett avsnitt av sitt brev.

Hon efterlyser också ett informationsmöte där de berörda byborna kan få information om vad det egentligen är som håller på att hända.

"Ett samrådsmöte mellan kommun och de boende i Edenryd och Krogstorp är väl ändå det minsta vi har rätt att kräva", fortsätter den uppretade kvinnan från Edenryd.

Bromöllas kommunalråd, Åke Hammarstedt (s), har läst kvinnans brev. I sitt svar skriver han att han har full förståelse för kvinnans synpunkter.

Han skriver sedan att han inte anser att fritidsstugorna kommer att vara störande för den övriga befolkningen.

"Från kommunens sida tycker vi att det är viktigt att kunna erbjuda våra turister en möjlighet att övernatta i vår fina natur, tyvärr har vi inga campingplatser eller stugområden att erbjuda vid Valjeviken och vid Ivösjön. Turismen är den snabbast växande bransch vi har idag och även Bromölla bör hänga med i den utvecklingen. Jag är övertygad om att du, även efter denna blygsamma utbyggnad, kommer att kunna njuta av ditt natursköna Edenryd på samma sätt som nu", skriver Åke Hammarstedt.

Markus Danielsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.