Annons

Elever på Dalaskolan polisanmälda

BROMÖLLA. Nu har det hänt igen. Elever på Dalaskolan misstänks för olaga frihetsberövande, olaga hot och misshandel av en jämnårig skolkamrat.
Bromölla • Publicerad 20 april 2001

För ett par månader sedan gjorde sig några elever på Dalaskolan skyldiga till allvarlig mobbning. De tejpade in en skolkamrat och lämnade honom i ett mopedskjul. Han hittades av en annan elev som kallade på en lärare och med hjälp av en sax kunde de klippa upp tejpen.

Nu har det hänt igen. Inte på samma sätt den här gången, men två elever på Dalaskolan misstänks för olaga frihetsberövande, olaga hot och misshandel av en pojke på skolan. Alla tre är i femtonårsåldern. Det hela utspelade sig i tisdags. Pojken som blev utsatt var hemma när en av de andra pojkarna ringde på dörren. Efter att pojken ätit cyklade han bort till lägenheten där en av de båda andra eleverna bor.

Annons

Väl där lockade skolkamraterna ut honom på balkongen, stängde och låste dörren och drog ner persiennerna.

–Detta var en obehaglig upplevelse för honom eftersom han lider av cellskräck, säger Lars-Olof Stålner, polis.

Handlingen rubriceras som olaga frihetsberövande.

Efter en stund fick pojken komma in igen. En av de båda kompisarna höll fast honom medan den andra gick för att hämta ett rep så att de kunde binda honom. De hotade att skjuta på honom med en ”air soft gun” som skjuter färgpatroner.

Handlingen rubriceras som olaga hot. Pojken lyckades slita sig loss och springa bort till ytterdörren.

–Telefonen ringde och förvirring uppstod. Pojken lyckades ta sig ut och få på sig kläder och skor, berättar Lars-Olof Stålner.

15-åringen fick tag på sin cykel och kom upp på den. Men en av de andra pojkarna kom efter och drog omkull honom. Han skadade knät och cykeln förstördes.

Pojken som drog omkull honom misstänks för misshandel. –Det är sorgligt att det går till så här. Egentligen är det inte klokt att man kan göra så mot någon annan, säger Lars-Olof Stålner upprört.

Pojken och pappan polisanmälde händelsen på onsdagen. Denna veckan är det påsklov men skolan är meddelad om vad som hänt.

Händelsen anses som så pass allvarlig att det är åklagaren som är förundersökningsledare och som avgör hur man ska gå vidare.

Annons

pernilla.fagerstrom

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons