En man anhållen efter rån

På fredagsförmiddagen rånades Bagarboden i Mjällby. En maskerad gärningsman beväpnad med kniv tvingade till sig kassan. Två män greps kort efter rånet och under eftermiddagen kunde en av dem anhållas.
Bromölla • Publicerad 15 februari 2013

Det var vid halv tiotiden på fredagen som larmet om ett väpnat rån kom till polisen. En beväpnad man tog sig in i kaféet i Mjällby som vid tillfället hade flera gäster.

Enligt kaféets ägare, Jonas Rohman som själv inte såg rånet eftersom han befann sig i kaféets bakre lokaler, roffade rånaren åt sig cirka 3 000 kronor av kvinnan som stod i kassan.

Rånaren ska sedan ha försvunnit till fots från platsen där sedan flera poliser sökte efter rånaren.

– Ett tiotal polispatruller kom till platsen, säger Per-Johan Ljungberg, inre befäl i Blekinge.

En 23-årig man kunde cirka 40 minuter efter larmet kom gripas misstänkt för rånet. Kort därefter greps även en 21-årig man för inblandning i rånet. På vilket sätt han misstänks för att vara inblandad vill polisen inte säga i dagsläget. Båda männen greps i närheten av brottsplatsen.

På eftermiddagen anhölls 23-åringen. Den yngre mannen är fortfarande aktuell i utredningen men har släppts på fri fot.

– Vi är intresserade av att få in uppgifter av allmänheten om det som skett, säger Mats Trulsson, informatör vid polisen i Blekinge.

Enligt polisen ska ingen av de som utsattes för rånet ha fått några fysiska skador. Bagarboden höll stängt under två och en halv timme direkt efter rånet men kunde sedan öppna igen.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Jenny Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.