Ewa Eklund (s) lämnar sin plats i kommunfullmäktige

1982 tog hon plats i kommunfullmäktige för första gången. Den gången var hon drygt 20 år. Nu väljer socialdemokraten Ewa Eklund att lämna kommunfullmäktige och sin aktiva roll inom politiken.
Bromölla • Publicerad 7 februari 2008
Ewa Eklund (s).
Ewa Eklund (s).Foto: 

- Jag har hållit på med detta i hela mitt liv och jag känner att jag vill göra andra saker nu, säger hon.

Hon berättar att hon är född in i en politikersläkt och gick tidigt med i SSU hemma i Vänersborg När hon kom till Bromölla 1981 tog hon kontakt med ungdomsförbundet här. Året därpå fick hon en plats i kommunfullmäktige.

- Sedan var jag med en period i kommunfullmäktige, födde barn och var borta några år, men återkom på i slutet av 1990-talet.

De tre senaste mandatperioderna har hon suttit i kommunfullmäktige och hon har varit ordförande kulturnämnden samt varit engagerad i partiet på andra plan. Det ligger ingen schism bakom avhoppet och hon är fortfarande med i partiet.

Det handlar inte om att du vill bli moderat?

- Nej, aldrig livet. Utan det handlar till exempel om att jag vill gå och sjunga i kör varje måndag. Dessutom är jag engagerad i UKM som vi ska ha 16 mars. Jag har fortarande ett engagemang och då särskilt för kulturfrågorna. Men jag vill mer vara med att göra kultur än att sätta mål och lägga budgetar.

Ewa Elkund har varit politiker under flera kommunalråd från Helmer Olsson till Åke Hammarstedt. Olika personligheter och olika sätta att leda.

Hon vill inte göra några bedömningar av personer utan konstaterar att alla har sin egen profil.

Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.