Färre olyckor på pappersindustrier

Bromölla • Publicerad 3 maj 2007

Antalet arbetsplatsolyckorna är de lägsta någonsin. För första gången sedan man började föra statistik är arbetsplatsolyckorna bland de som är anslutna till Pappersindustriarbetarförbundet under 500 olyckor per år. Det rapporterar facktidningen Dagens Arbete på sin nätupplaga. Enligt tidningen inträffade 425 olyckor, med minst en dags frånvaro som följd, vilket är 2,3 olyckor per 100 anställda. Tre år tidigare var siffrorna 3,1 olyckor per 100 anställda.

– Vi är verkligen på rätt väg, säger Lasse Wåhlstedt, som har han dom arbetsmiljöfrågorna på Pappers till tidningen.

Han påpekar att förbundet och arbetsgivarna har ett gemensamt mål att halvera olyckstalen under en treårsperiod. Sjuktalen bland Pappers medlemmar minskar också och enligt DA ligger de under fem procent i snitt. Det finns en sak som oroar och det är att antalet fallolyckor ökat det senaste året, men det kan vara ett undantag då den långsiktiga trenden även här är nedåtgående.

Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.