Fem entreprenörer får hjälp att starta eget

Möjligheten att bli sommarlovsentreprenör får nu en fortsättning. De sökande gör upp om fem platser i Bromölla.
Bromölla • Publicerad 6 april 2009
Förra året var Rebecca Klint sommarlovsentreprenör i Bromölla.
Förra året var Rebecca Klint sommarlovsentreprenör i Bromölla.Foto: 

Förra året gick det trögt att locka 16-, 17- och 18-åringar i Bromölla att presentera affärsidéer för att konkurrera om möjligheten att bli sommarlovsentreprenör. Planerna var nära att läggas ned eftersom det inte fanns kandidater som uppfyllde kriterierna.

I sista stund dök Rebecca Klint upp. Hon blev antagen och drev egen massagestudio hemma i källaren på Ivögatan. I år finns det fem platser i Bromölla. De som är intresserade söker genom att skicka ett personligt brev med en beskrivning av affärsidén.

De som blir antagna får rådgivning, handledning och utbildning i konsten att bilda och driva bolag. De får också möjlighet att finslipa affärsidén och får tips från företagare som delar med sig av sina kunskaper. De som blir antagna får även en startpeng på 2 000 kronor.

I Bromölla är det kommunen, Skåne Nordost och Gränslösa Företagare som arrangerar Sommarlovsentreprenör 2009.

Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.