Annons

Flera Bromöllaföretagare utsatta för inbrott i helgen

En våg av inbrott inträffade i centrala Bromölla i helgen. Tre företagare och biblioteket utsattes under samma natt.
Bromölla • Publicerad 2 november 2011

Strax efter midnatt natten till söndagen ryckte polisen ut till en frisörsalong på Storgatan. Förbipasserande hade larmat om att någon slängt in ett cykelställ genom salongens glasdörr. När polis kom till platsen hade någon även varit inne i salongen, men vad som tagits är oklart.

Samtidigt upptäckte de att det även varit inbrott i spelbutiken, där någon tagit sig in genom att krossa en ruta. Inte heller där vet man om något stulits. Däremot hade man rotat runt i butiken och slängt ut allt från lådor och skåp.

Annons

Även Galleri Kråkeslätt liksom Bromölla bibliotek drabbades under natten. Någon tog sig in i galleriet genom att bryta upp ett låst fönster och stal en tv. På biblioteket hade tjuven brutit upp ett nyckelskåp, en trähurts och en kassaapparat men ingenting stals.

Det finns ingen misstäkt för inbrotten i nuläget.

– Vi kan inte utesluta att de hänger samman. Man får titta på dem. Det är inget jag kan bedöma nu, säger Ronny Månsson vid polisen i Bromölla.

Även ett av brukshusen drabbades av inbrottsförsök under veckoslutet. Någon försökte bryta upp ett fönster utan att lyckas.

INTERNAL INTERNAL
Jenny Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons