Flera tips men ingen misstänkt för stöld

Det finns ännu ingen misstänkt för konstkuppen mot Stadshuset i Sölvesborg i måndags då en målning av Bruno Liljefors stals. Men polisen har fått in flera tips.
Bromölla • Publicerad 13 februari 2008

Det var i måndags, troligtvis vid lunchtid, som någon stal målningen "Räv" från Stadshuset. Genom att vicka på målningen har tjuven lyckats få loss den från ramen. På onsdagen hade det kommit in en del tips till polisen.

- Det är en del folk som har hört av sig och lämnat uppgifter. Det är personer som har befunnit sig i området. Men vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Tommy Eriksson på polisen i Blekinge.

Det har gjorts teknisk undersökning, dels av ramen och dels på platsen för stölden, men några spår är inte säkrade.

- Jag har inte fått den tekniska undersökningen men så här långt har det inte gett några resultat.

Tommy Eriksson berättar att polisen försöker sprida ut att tavlan hamnat i orätta händer och på sätt försvåra en försäljning.

- Vi har gått ut med information till auktionsfirmor och konsthandlare att den här målningen stulits. Är det känt i konstkretsar så är det lite för hett och svårt att avyttra.

Vad den stulna målningen är värd är oklart, men auktionsfirman Bukowski sålde liknande konstverk under 2007 för 98000 till 185000 kronor.

Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.