Flera villainbrott anmälda i Bromölla

Bromölla • Publicerad 25 maj 2005

En villa på Brunnsvägen och en på Ivögatan drabbades under fredagen av inbrott.

Ytterligare en villaägare på Brunnsvägen utsattes för ett inbrottsförsök. Polisen misstänker att det kan vara samma gärningsman bakom alla inbrotten.

På Ivögatan hade någon krossat en ruta till entrédörren. Därefter söktes villan igenom. Villaägaren har hittills konstaterat att det stulits smycken, bingolotter och id-handlingar.

Vid inbrottet på Brunnsvägen bröt tjuven upp ett fönster. Även här söktes villan igenom. Hittills har man konstaterat att det stulits guldföremål. Vid detta inbrott observerades tjuven av vittnen.

För polisen har de berättat att det var en ensam man som bröt sig in i huset. Lars-Olof Stålner, polischef i Bromölla, berättar att polisen även säkrat andra spår efter gärningsmannen.

Ett grannhus till nämnda villa på Brunnsvägen hade också besök av tjuven. En ruta hade slagits in till en altandörr, men gärningsmannen har inte varit inne i huset.

– Troligen har han blivit skrämd av någonting, säger Lars-Olof Stålner.

Roger Bing

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.