Folkets hus vill ha ett förskott

Den ekonomiska situationen är inte bra för Bromölla Folkets hus förening. De ansöker om förskottsutbetalning av årets kommunala bidrag.
Bromölla • Publicerad 27 januari 2012

Under ett par år har föreningsbidraget för folkets husföreningen i Bromölla minskat. 2011 år tilldelades den 280 000 kronor. För att klara ekonomin har föreningen minskat personalen från 1,25 tjänst till en 0,60 tjänst. Den har även sålt av delar av parken. Det är pengar som ska användas till investeringar som att fräscha upp entrén, vilket är nödvändigt för att ha aktiviteter i huset.

För att klara de löpande utgifterna under året har den ansökt om förskottsutbetalning av bidrag 2012 på 200 000 kronor.

– Det handlar om kostnader för drift som till exempel husets värme och annat för att kunna hålla samlingslokalerna öppna, säger Hans Forsberg, vice ordförande i Bromölla folkets husförening.

Han menar att den ekonomiska situationen, precis som förra året, inte är bra då föreningen också tvingades be om förhandsbesked på det kommunala bidraget som annars betalas ut under sen vår.

– Vi är beroende av kommunens bidrag. Vill inte kommunen bidra med pengar kan vi inte behålla samlingslokalerna utan enbart kontorsdelen. Vad vi skulle behöva är ett mer långsiktigt bidrag så att vi ve vad vi har från år till år, säger Hans Forsberg.

Kommunstyrelsens allmänna utskott hade uppe frågan till diskussion vid sitt senaste möte, men bestämde att skicka den vidare till kommunstyrelsen utan beslut.

INTERNAL INTERNAL
Jenny Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.