Förädlade produkter ger fler arbeten

Bromölla • Publicerad 28 maj 2007

Kycklingproducenten Lagerbergs i Norje satsar allt mer på förädlade produkter och behöver därför mer personal.

Curt Lagerberg som är vd på företaget berättar att det bland annat kan handla om filéer förpackade så att det bara är att riva av locket och stoppa in dem i ugnen. En annan idé är baconinlindade kycklinglår.

– Vi satsar mer och mer på mat som ska vara lätt för husmor att tillaga.

Eller kanske för män som inte vill laga mat?

– Ja, de blir ju fler och fler.

Norjeföretaget uppskattar att det rör sig om cirka fem personer som behöver nyanställas.

När kommer det att ske?

– Det blir till hösten, efter semestern, säger Curt Lagerberg.

Letar ni efter personer med någon särskild kompetens?

– Nja, har de kockvana är det ju en fördel.

Maria Sällberg

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.