Förenings önskning uppfylls inte

Folkets husföreningen i Bromölla får ett förhandsbesked på att man får bidrag. Men det blir bara två tredjedelar av vad föreningen önskat.
Bromölla • Publicerad 27 januari 2011

Kristianstadsbladet har tidigare berättat att före-ningen under början av 2011 är tvungna att utnyttjas sin checkkredit för att klara av de löpande utgifterna.

Därför har man ansökt om förhandsbeslut när det gäller föreningsbidrag.

280 000 kronor ville före-ningen har besked om. Så mycket blir det inte.

– Beslutet blev att vi betalar ut 200 000 kronor, säger Åke Hammarstedt (S), ordförande i kommunstyrelsens allmänna utskott.

För hela 2011 har Folkets husföreningen ansökt om 400 000 kronor. Så mycket lär det dock inte bli. Under senare år har bidraget till Folkets husföreningen i Bromölla minskats och under 2010 blev det en sänkning med ytterligare 20 procent till 280 000 kronor per år.

Föreningen har fått förhandsbesked på 200 000, kommer de att få resterande 80 000 kronor?

– Vi utgår från det.

Genom åren har det höjts röster från det politiska blåa blocket att sänka och till och med slopa bidraget till föreningen helt.

Några sådana åsikter framfördes inte i kommunstyrelsens allmänna utskott Socialdemokrater, alliansledamöter och utskottets Sverigedemokrat var eniga i beslutet.

I budgeten för 2011 finns totalt 500 000 kronor till föreningsbidrag.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.