Annons

Gemenskapen är viktigast på ridläger

RÅBY. Ett ridläger behöver inte bestå av idel hård träning. För Råby ridklubb är det viktigaste att klubbgemenskapen stärks och att deltagarna får känna på lägerlivet.
Bromölla • Publicerad 20 juni 2002
Elvis Vendel har ingen egen häst. Här rider han på Jessika Thims häst Sune.
Elvis Vendel har ingen egen häst. Här rider han på Jessika Thims häst Sune.Foto: 
Gemenskap. Tack vare att alla ställer upp och hjälps åt har lägret fungerat jättebra. Bilder:Tommy Svensson
Gemenskap. Tack vare att alla ställer upp och hjälps åt har lägret fungerat jättebra. Bilder:Tommy SvenssonFoto: 
105 i mankhöjd. Tina Codro rider på lägrets minsta häst.
105 i mankhöjd. Tina Codro rider på lägrets minsta häst.Foto: 

Det är åttonde året som det hålls ridläger på Råby ridklubb. I år är det 23 barn och ungdomar i åldern 6 och 18 år. Det som är speciellt för ridlägret är att tonvikten ligger på lägerbiten, mer än själva ridträningen. Det är inget träningsläger, utan nybörjare och mer inbitna ryttare som har roligt tillsammans. Är det fint väder så är det inget tidsschema som hindrar att det blir ett dopp i sjön i stället för ridning. De flesta lägerdeltagarna sover tillsammans i en sovbod med våningssängar som finns bredvid ridhuset. Förutom hoppning, uteritter, dressyr och terrängridning har lägret innehållet disco, spökrundor och uppträdande. Det är föräldrar som arrangerar och håller i lägret. Allt arbete sker ideellt. Många har med sig egna hästar. För att få plats med alla hästarna har det byggts provisoriska boxar i ridhuset. Ellen Larsson från Bromölla besöker lägret för första gången. Hon har ingen egen häst, men skulle gärna vilja ha det. Det som är roligt med lägret är att hon får vara med hästar hela dagarna och att det finns andra djur såsom kattungar och hundar. – Vi som inte har egen häst brukar få rida 2 gånger per dag. Det roligaste är att få rida ut i skogen. Favoriten under fem lägerdagarna har blivit fullblodet Tessan. Tjejerna dominerar, men det finns två killar som är med på lägret. Elvis Vendel har varit på lägret två gånger. – Det är jättekul. Man får rida och bada. Många kommer tillbaka år efter år så han känner de flesta, men en och annan ny kompis har han fått. Sofia.lindh @kristianstadsbladet.se

Av Sofia Lindh 0456-23293
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons