Annons

Gladiatorer på Bromölladagarna

För allra första gången hölls Gladiatorspelen i lördags i samband med Bromölladagarna. Sammanlagt tio lag deltog i leken, som hölls på gräsmattan utanför skansen i Bromölla. Vädret var behagligt och omkring 300 Bromöllabor samlades för att heja och titta på sitt favoritlag.
Bromölla • Publicerad 6 augusti 2001
The Gladiator.I det här tävlingsmomentet gäller det att få ner sin motståndare.
The Gladiator.I det här tävlingsmomentet gäller det att få ner sin motståndare.Foto: 
Hinderbanan.Den som snabbast tar sig genom alla hinder får ett poäng.
Hinderbanan.Den som snabbast tar sig genom alla hinder får ett poäng.Foto: 

De nio företagslagen och det enda föreningslaget, Bromöllas gymnaster, tävlade under lördagseftermiddagen för första gången i Gladiatorspelen. Stämningen var god bland de deltagande lagen. – Vi har ingen vald taktik i vårt lag. Vi bara kör på och hoppas på det bästa. Det viktigaste är att man har roligt, säger Ewa Gustavsson, lagledare för laget från Ewas Spinning i Bromölla. Tävlingsmomenten bestod av fyra stationer, där de olika lagledarna själva utsåg vem i laget som skulle tävla vid respektive station. Två domare fanns utplacerade vid respektive station, för att se till att reglerna följdes av de tävlande gladiatorerna. Bland publiken hördes glada rop, applåder och hejarramsor. En av besökarna var Bosse Jarl som kommit med sin fru för att heja på sina barn. – Våra barn tävlar i laget Zick Zack. Vi hoppas att de vinner tävlingen, säger han. – Är gladiatorerna redo, undrar Leif Pettersson, som är den lokalt kända kommentatorn i Bromölla. Tävlingarna höll på i ungefär två timmar. I den första stationen sköt deltagarna på varandra med vattenpistol i en labyrint. Vattenmängden kunde mätas av de speciella västarna de hade på sig. Vinnaren blev den som fick minst vatten på sig. Vid hinderbanan blev den som kunde ta sig fram och tillbaka snabbast vinnare. I den tredje stationen, kallad Bungee-run, var de tävlande fästa med ett gummiband. Vinnare där blev den som nådde längst och fick bäst resultat av tre. The Gladiator hette den fjärde och sista stationen, där kombattanterna skulle stöta ner varandra från pallarna de stod på. Det vinnande laget blev Ifö Electric. Förutom äran fick en vandringspokal och medaljer. Även tvåan, BSK Ställning, och trean, Zick Zack, fick medaljer. – Vår förhoppning är att Gladiatorerna ska bli en tradition i samband med Bromölladagarna, säger Leif Pettersson. sophie.karlsson @kristianstadsbladet.se

Av Sophie Karlsson 044-185560
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons