Annons

hallå där...

Bromölla • Publicerad 24 augusti 2001
Bengt Green
Bengt GreenFoto: 

ordförande i Aktiespararnas lokalavdelning i Sölvesborg-Bromölla....

Medlemmarna sviker er. Varför?

Annons

– Ja, tyvärr. Vi har tappat 75 medlemmar sedan årsskiftet. Ett arbete pågår för att kartlägga varför man inte vill vara med i aktiespararna.

Har du någon teori?

– Det är förmodligen arbetsmarknadens dyk som minskat intresset. Vi är definitivt inte enda avdelningen som tappat medlemmar.

Vad gör ni för att försöka få tillbaka de som gått ur föreningen?

– Just nu håller vi på med en kartläggning och analyser. Nästan alla medlemmar som lämnat oss, 97 procent, kom med när våryran på börsen rådde i fjol. Nu har vi gått ut med en enkät till avhopparna där vi undrar varför de lämnat oss. Sedan får vi ju rannsaka oss själva och se om vi inte marknadsför oss själva på rätt sätt. Är det så måste vi ju rätta till det.

Hur många medlemmar finns i er förening idag?

– Omkring 550. Som mest har vi varit över 600.

Är aktier bästa sparsättet idag?

– Man skall ha klart för sig att spara i aktier måste ske på lång sikt. Det håller inte att köpa massor av aktier med en gång. Då kan så att säga bli Fritt fall. Jag förstår folk som köper fonder istället.

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons