Annons

Här var det gädda!

Gäddträffen i Ivösjön, i Ivösjön Fiskeförenings regi, håller grepp om deltagarna. När det i lördags var dags för den sjunde upplagan var 44 båtar ute på sjön. – 79 seniorer, tio juniorer och nio damer deltog och det tycker vi är mycket bra, säger Seppo Kautto i Ivösjöns Fiskeförening.
Bromölla • Publicerad 1 oktober 2001
En gäddan har huggit och sitter fast. Det är bara att dra upp den.
En gäddan har huggit och sitter fast. Det är bara att dra upp den.Foto: 

Arrangörerna presenterade en ny klass i år. – Vi hade introducerat en damklass till vilken nio damer ställe upp i. Har länge tyckt att damerna bör vara med och fiska och det uppskattades verkligen, förklarade Seppo Kautto. Att intresset för Gäddträffen är stort bevisas i att de första deltagarna dök upp redan på fredagskvällen. – Det var folk från Landskrona som anlände och slog upp sina tält som de övernattade i innan det var dags att ge sig ut på Ivösjön i tidigt morgonstund, förklarade Seppo Kautto. Strax före sju i lördags morse skickades de första ut fiska. En del fick napp ganska tidigt men det var också de som inte fick något alls varför tålamodet tog slut och därför vände hem. – Gäddträffen har blivit något av en social träffpunkt för fiskare. Vi vill under enkla förhållanden samla fiskare från Skåne, Blekinge, södra Småland och Halland till att ha roligt och utbyta erfarenheter. Något som verkar att uppskattas då det kommer ett hundratal, säger Seppo Kautto. Han fortsätter: – Sedan är det ju roligt att vädret var på vår sida. Perfekt ur fiskesynpunkt. Efter prisutdelningen samlades alla deltagare till en enkel grillfest. Anders Nilsson vann herrklassen i årets Gäddträff. Han fick upp en som vägde 9,55 kilo. Damklassen vann Berit Birgersson från Ivön som plockade upp en som vägde 6,8 kilo medan Peter Nordin, Bromölla, hemförde juniorklassen. Hans gädda vägde 5,8 kilo. – Vi var fyra i båten som åkte ut vid 7.30. De flesta båtar körde norrut men vi stack mot Ivö och efter bara 20 minuter blev det napp. Några problem att ta upp gäddan hade jag inte. Den orkade inte streta emot särskilt mycket, berättar Anders Nilsson. Han är en hängiven fiskare och tar tillfället i akt att utföra sin hobby vid varje ledig stund. – Jag är flugfiskare, berättar han, och nästa vecka skall jag vara med vid en tävling i Karlshamn. Man kan ju hoppas att det går lika bra då. Prislistan: Seniorer: 1/Anders Nilsson Bromölla, 9,55 kg, 2/Jorma Golodow, Olofström, 6.53 kg, 3/Niklas Persson, 5,26 kilo. Damklassen:1/ Berit Birgersson, Ivön 6,8 kilo, 2/Maria Lejon 4,39, 3/Mona Olsson Ivön 3,85. Juniorklassen: 1/Peter Nordion, Bromölla, 5,8 kilo, 2/Anders Karlsson, Bromölla 5,29 kilo, 3/Kalle Åström, Bromölla, 3,15 kilo. lars.astrom@kristianstadsbladet.se

Av Lars Åström 044-18 55 53
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons