Hardcoregala i Slottslängorna

Katja von Zedlitz tvekade aldrig när det gällde valet av projektarbete för sin gymnasieutbildning. I kväll arrangerar hon en hardcoregala i Slottslängorna i Sölvesborg. Fem band spelar.
Bromölla • Publicerad 28 mars 2008
Katja von Zedlitz arrangerar en hardcore-gala på Slottslängorna i kväll. BILD RONNIE SMITH
Katja von Zedlitz arrangerar en hardcore-gala på Slottslängorna i kväll. BILD RONNIE SMITHFoto: 

20-åriga Sölvesborgstjejen Katja von Zedlitz går just nu tredje och sista året på bild och form-programmet vid C4-gymnasiet i Kristianstad.

Innan utbildningen är slut ska avgångseleverna genomföra ett individuellt examensarbete. För Katjas del handlar arbetet om att arrangera en hardcoregala i de idylliska Slottslängorna i Sölvesborg.

- Jag kände direkt att det var det här jag ville göra när vi började prata om projektarbetena för ett år sedan, berättar hon ett drygt dygn innan det brakar loss på allvar i Slottslängornas innandömen.

En gång i tiden blomstrade musikföreningen Kartago i Sölvesborg. Konserter arrangerades på löpande band i klubbhuset och Katja von Zedlitz var en av medlemmarna i styrelsen. Från början var det meningen att kvällens arrangemang skulle ha hållits i dessa lokaler men så blir det nu inte.

Kartago är nämligen i stort sett nedlagt och Katja von Zedlitz fick därmed se sig om efter en annan lokal.

Valet föll på Slottslängorna.

- Det fanns egentligen inget annat alternativ.

Katja von Zedlitz vill inte hysa några större förhoppningar om hur många hardcore-fans som kan tänkas besöka hennes egenhändigt producerade gala i kväll.

- Kommer det 30-40 personer kommer jag att vara nöjd. Jag vill inte sikta högre och riskera att bli besviken om det inte kommer så mycket folk, fortsätter hon.

Från början var det tänkt att fyra av Sveriges ledande hardcoregrupper skulle utgöra kvällens bandbesättning. Nu har dessa band fått sällskap av tyskarna i Goodbye Sweet Halo.

- De mailade och var nästan hysteriska över att få spela här. Det är klart att de får komma hit.

När kvällens gala är över har Katja von Zedlitz siktet inställt på att studera till evenemangsproducent i Linköping. Den utbildningen startar i januari nästa år.

- Jag hoppas verkligen att jag kommer in där.

Markus Danielsson

044-18 55 00

markus.danielsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.