HVH planerar för butikslokaler

Företaget som just nu bygger bostäder i Ljungaviken, är på väg att söka bygglov för marklägenheter vid Kanalstigen och planerar att anlägga butikslokaler på Åbylyckorna. Det snurrar på bra för HVH Bygg.
Bromölla • Publicerad 3 januari 2014
HVH Bygg planerar att bygga butikslokaler på Åbylyckorna invid Kristianstadsvägen.
HVH Bygg planerar att bygga butikslokaler på Åbylyckorna invid Kristianstadsvägen.Foto: Foto: Tom Wall

Invid Kristianstadsvägen på Åbylyckorna är en bit mark schaktad och högar av jord omger ett mark- område där det framöver ska byggas butikslokaler.

– Vår förhoppning är att börja bygga nästa år.

Det säger Martin Nilsson, på HVH Bygg. Ritningarna är färdiga, men ännu är projektet i sin linda och byggföretaget har precis börjat annonsera för att locka till sig potentiella hyresgäster.

2 500 kvadratmeter

– Det finns ett par stycken som nappat och som vi pratar med, men inget är klart, säger Martin Nilsson.

Totalt rör det sig om butiksyta på ungefär 2 500 kvadratmeter och det kommer att finnas möjligheter för intressenterna att diskutera sig fram till hur byggnationen ska te sig.

– Tanken är att det ska byggas två längor på 1 260 kvadratmeter stycket. Det är kunderna själva som ska avgöra hur stora ytor de vill ha. Det ska byggas så att vi kan dela in det efterhand. Det kan bli en enda stor butik eller till exempel fem små, säger Martin Nilsson och tillägger att det kan röra sig om butiker av de mest skiftande slag.

Nytt med butikslokaler

HVH Bygg är ett företag som från början anlägga lösvikeshus och som på senare år hittat en nisch i att bygga marklägenheter. Butikslokaler är något nytt.

– Vi har byggt till oss själva, men vi har inte gjort butikslokaler till andra, säger Martin Nilsson.

Samtidigt som planerna för butikslokalbygget i Bromölla fortskrider bygger företaget i Ljungaviken i Sölvesborg.

Planer på fler lägenheter

– Första etappen med fyra lägenheter är färdiga och ytterligare sex lägenheter kommer att byggas. Av de fyra som är byggda finns det en kvar som inte är såld.

Även i Bromölla finns planer på att bygga fler marklägenheter. Denna gång vid Kanalstigen.

– Där ska vi lämna in bygglov i nästa vecka. Det kommer det att bli tre stycken marklägenheter, säger Martin Nilsson.

Han berättar att vinden verkar vara på väg att vända när det gäller småhus. Under 2013 har HVH Bygg sålt ett par villor, något man inte gjorde under 2012.

Maria Sällberg
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.