Annons

Iföhus tar över Mässen på Enso

NYMÖLLA. Om en dryg månad tar Hotell och restaurang Iföhus över personalmatsalen Mässen på Stora Enso i Nymölla. Tre nya heltidstjänster har skapats.
Bromölla • Publicerad 24 januari 2001

Stora Enso har en längre tid funderat på att lägga ut matsalen på entreprenad. Matservering ligger ju inte precis i företagets ordinarie verksamhet.

Sedan fem år tillbaka levererar Hotell Iföhus mat till Mässen, som matsalen kallas. Så när frågan åter dök upp fanns lösningen nära till hands. Från den 1 mars övertar Iföhus driften av Mässen.

Annons

–Vi har nyanställt fyra personer på sammanlagt tre heltidstjänster, berättar Björn Ljungberg på Iföhus. Varje dag skickas runt 240 portioner mat till Nymölla. Genom övertagandet utlovar Björn Ljungberg att maten bara ska bli bättre.

–Nu kommer vi att kunna koka potatis och pasta på plats i Nymölla och värma mat efter hand. Då slipper maten bli ljummen innan de sista gästerna kommit.

Själva matutbudet ökar med ett antal lättluncher som paj, bakad potatis och sallader. Det kommer dessutom finnas möjligheter att baka bröd i köket.

–Salladsbuffén kommer också förändras till det bättre, lovar Björn Ljungberg. För övrigt förblir allt som vanligt. Det blir inga tillbyggnader i nuläget. Visserligen finns behovet av en större matsal, men det är inget som prioriterats i ett första skede. Men viss inre ombyggnad blir det med nya kyldiskar för sallad och liknande.

Stora Ensos matråd kommer också att vara kvar. Där ger företagets personal sina synpunkter på maten och planerar för den framtida matsedeln tillsammans med representanter från hotellet.

asa.carlsson

@kristianstadsbladet.se

Av Åsa Carlsson 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons