Inbrott tänder Nattögat

Bromölla • Publicerad 12 maj 2005

– Det är bedrövligt att höra och det är trist att det ska behöva hända sådana här saker. Man önskar att någon sett det så att de skyldiga kan åka fast. Man lider med dem som drabbas, säger Patrik Göransson.

Han är initiativtagare till den nybildade organisationen Nattögat. I tisdags kväll hade gruppen informationsmöte och cirka 60 personer anmälde sitt intresse att delta. Natt-ögat ska patrullera i kommunen på nätterna för att förebygga brott.

– Vi kör på som planerat. Det blev så många frivilliga på mötet i tisdags att vi bestämde oss för att dra igång. Inbrottet på Claessons Motor innebär ännu mer tändvätska för oss som jobbar med det här och för dem som ännu inte anmält sig, säger Patrik Göransson.

En arbetsgrupp har under åtta månaders tid diskuterat formerna för Nattögats verksamhet. Kyrkhults nattvakt har varit inspirationskälla och mönsterbildande.

– Brottsstatistiken går i rätt riktning i Kyrkhult. Nu har vi bildat en grupp i Bromölla. Jag hoppas att vi ska kunna utveckla det här till att bli nåt bra, säger Patrik Göransson.

Jerker Hagman

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.