Annons

Inga shoppingresor trots sänkt spritskatt

Bromölla • Publicerad 24 september 2003

Den första oktober kommer priserna på öl, vin och sprit bli radikalt lägre i Danmark. Vårt grannland har bestämt att spritskatten ska sänkas med nästan 50 procent. Ett sätt för Danmark att närma sig priserna i Tyskland. Idag åker många danskar till Tyskland för att handla.

Enligt Sprit & Vinleverantörsföreningen betyder skattesänkningen till exempel att en liter 40-procentig sprit vodka som idag kostar 137 kronor kommer att kosta ungefär 72 kronor efter den första oktober. Frågan är om svenskarna kommer att välja Danmark istället framför Tyskland efter månadsskiftet och om bussbolagen kommer att satsa på shoppingresor till Danmark? På Bromöllabuss avvaktar man.

Annons

– Det är inget som vi kommer att dra igång direkt i månadsskiftet, Patrik Nordström delägare i företaget.

Han berättar att Bromöllabuss kommer att känna av läget i samband med julresorna till Köpenhamn. Om kunder efterfrågar shoppingresor till Danmark då, kan detta bli aktuellt menar Patrik Nordström.

Men som det är nu så är det Tyskland som gäller när det handlar om shoppingturer. Inte minst för att mat och hygienartiklar fortfarande kommer att vara billigare där. Som det är idag kör Bromöllabuss en shoppingtur till Rostock varje dag.

Roger Bing

Bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons