Investering på gång i simhallen

Reningsanläggningen ska bytas ut, ångbastun ska renoveras och en helt ny infrabastu ska byggas. Investeringar på ungefär 4,5 miljoner kronor ska göras i simhallen i Bromölla under 2011.
Bromölla • Publicerad 20 januari 2011
Hans Ericsson.
Hans Ericsson.Foto: 
Simhallen genomgår renovering 2011.
Simhallen genomgår renovering 2011.Foto: 

Under 2011 ska det göras investeringar på drygt 81 miljoner kronor i Bromölla kommun. En del av dessa kommer att läggas på simhallen.

Dels handlar det om nödvändiga ombyggnader och dels åtgärder för att höja standarden på handläggningen.

I början av denna vecka var tjänstemän från Bro-mölla på besök hos ett företag i Halmstad som tillverkar bastur.

– I investeringsbudgeten har vi lite pengar till åtgärder i simhallen. Bland annat ska vi byta ut ångbastun och sätta en infrabastu, säger Hans Ericsson, fastighetschef på Bromölla kommun.

Infrabastun blir ett helt nytt inslag i simhallen medan bytet av ångbastu beror på att den färdiga modell som man tidigare haft börjat spricka.

Den stora investeringen under nästa år är dock en ny reningsanläggning. Fyra miljoner kronor är avsatta för detta ändamål.

Projekteringen är i gång.

Den reningsanläggning som finns i simhallen i dag är utdaterad och har funnits i simhallen sedan den byggdes.

– Den är gammal. Den har gamla sandfilter och den börjar ta slut.

Ombyggnaderna är av den storleken att kommunen blir tvungen att stänga badet under en period.

– Det måste vi göra, men vi har tänkt att göra så mycket vi kan under sommaren. Vi hoppas kunna börja i maj och försöka få det färdigt så tidigt som möjligt. Vår förhoppning är att det ska vara färdigt under september månad, säger Hans Ericsson.

– Men då krävs det att allt går på räls och att vi inte åker på några överprövningar.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.