Annons

Invigning av nybyggda Humleskolan ”Satsningen på Humleskolan är något stort och betydelsefullt för Bromölla”

BROMÖLLA. – Vi ser framåt i Bromölla och vi vågar satsa, sa barn- och utbildningsnämndens ordförande Kjell Olofsson, under gårdagens invigning av Humleskolan. Superlativen haglade över den nya skolsatsningen när nybygget öppnades för offentligheten.
Bromölla • Publicerad 16 augusti 2001
Foto: 

På skolgården står en stor samling sommarklädda och förväntansfulla barn, ungdomar och vuxna. Många söker sig till skuggan av den gamla Tunnbyskolan, för att slippa stå i direkt solljus framför den uppbyggda scenen. – Kom gärna lite närmare, ber rektor Linda Andersson de närvarande i sitt invigningstal. Men de flesta föredrar att stå kvar och trycka i skuggan. Några tar tveksamt ett kliv framåt. – Jag är stolt och glad över att jobba i en kommun som satsar på skolan, fortsätter Linda Andersson. Hon står på en blomsterprydd scen och välkomnar flera talare upp på scenen. Alla är överens om att satsningen på Humleskolan är någonting stort och betydelsefullt för Bromölla. – Det finns otroliga möjligheter i skolan och de yttre ramarna är helt fantastiska, säger Kjell Olofsson. Flera personer nickar instämmande, medan andra diskuterar sommarens begivenheter med varandra. Sorlet från flera stämmor samtidigt, tränger stundvis igenom invigningstalen och lägger sig som en ljudmatta över skolgården. Kommunalrådet Christer Adelsbo förklarar skolan invigd genom att klippa av det blågula band som spänts upp framför huvudentrén. – Resan hit har varit ganska lång. Men den som väntar på något gott…säger han med förhoppning om att Humleskolan ska bli en riktig kanonskola. Alla vill passa på att gå in i skolan för att se hur det ser ut. För att komma in i skolan är det inneskor eller plastsockor på fötterna som gäller. Skolans policy är att vara noga med att hålla lokalerna fräscha, som en del i ett nytt miljötänkande. Utanför huvudentrén står två stora bord uppdukade med kaffe och tårta. – Det räcker till 600 personer men riktigt så många tror jag inte att det blir, säger kostchef Agneta Håkansson samtidigt som hon serverar en stor bit specialbeställd Humleskoletårta. Kaffet serveras i speciella Humleskolemuggar av gul plast som går att vika ihop och stoppa i fickan. Engångsmuggar strider mot miljöpolicyn och muggarna blir en uppskattad present bland kaffedrickarna. Folk skockar sig kring entrén, dricker kaffe, äter tårta och diskuterar den nya skolan till ackompanjemang av Invigningskvartetten under ledning av Kalle Nilsson. Han sjunger bland annat en så passande text som Cornelis Vreeswijks Så länge det finns ungar finns det hopp… eva.holmestig @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons