Karibakka blev kulturpristagare

Bromölla • Publicerad 13 december 2007
Gerd Hector och Lasse Malcolmsson, som driver Karibakka i Sölvesborg, vill skapa en plats där konstnärer kan samlas. Bild: Willy Alm
Gerd Hector och Lasse Malcolmsson, som driver Karibakka i Sölvesborg, vill skapa en plats där konstnärer kan samlas. Bild: Willy AlmFoto: 

Årets kulturpristagare i Sölvesborg kommun är utsedd. I dag blev det klart att det blir Karibakka Galleri & Interiör som från och med nu kan marknadsföra sig som kulturpristagare. Karibakka drivs av Gerd Hector och Lasse Malcolmsson. De driver dels ett galleri men har även designmöbler till försäljning. Båda dessa finns i Köpmansgården. Det senaste tillskottet var Annexet (till höger på bilden) som konstnärer som vill ställa ut kan hyra.

Motiveringen till att Karibakka får priset är: "I motiveringen från en enhällig kulturpriskommitté står att läsa att "Karibakka under 10 års tid gjort vitaliserande insatser för konst och kultur i Sölvesborg. De ger etablerade såväl som unga konstnärer möjlighet att möta en publik och attraherar tusentals besökare med sitt kvalificerade utbud av konst, konsthantverk och design. De står för en kulturmission som förhöjer Sölvesborgs värde och ger mängder av positiva sidoeffekter."

Priset delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde på måndag den 17 januari.

Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.