Klockren sång på Humlescenen lockade 300

Bromölla • Publicerad 9 maj 2005
Ungefär 300 personer kom till Humlescenen för att njuta av sång och musik när kören Klockrent arrangerade en vårkonsert för tredje året i rad.BILD: BOSSE NILSSON
Ungefär 300 personer kom till Humlescenen för att njuta av sång och musik när kören Klockrent arrangerade en vårkonsert för tredje året i rad.BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Kören Klockrent startades för tre år sedan. Sedan dess har den växt och idag innehåller den mellan 45 till 50 körsångare. Igår arrangerade kören en vårkonsert på Humlescenen. Den bjöd på ett digert program tillsammans med körerna Miniklangen och Småtonerna, musikgruppen Veritas samt solisten Håkan Windahl.

Humlescenen håller på att fyllas och en kvart innan utsatt tid är det få platser kvar. Samtidigt pågår de sista förberedelserna bakom scenen. Malin Nilsson och Gunnar Jönsson, som ingår i kören Klockrent, står utanför bakdörren och tar en nypa luft innan framträdandet ska börja.

– Vi börjar med en välkomsthälsning, säger Malin Nilsson.

– Egentligen heter den Hej vad det susar, men vi sjunger en text som en av körmedlemmarna skrivit, tillägger Gunnar Jönsson.

Lise-Lott Strandberg finns vid entrén. Hon berättar att det sålts ungefär 300 biljetter till konserten. Ett par minuter i fyra på eftermiddagen stänger kassan och hon ansluter sig till övriga körmedlemmar. Dirigenten Agneta Karlsson berättar att det är premiär trots att det är tredje gången som Klockrent arrangerar en vårkonsert.

– Klockrent sjunger a cappella för första gången, säger hon.

Under konserten bjuds det på allt från traditionella sommarsånger som Nu grönskar det och Uti vår hage till barnvisorna Harrys hare och Ekorrn satt i granen. Håkan Windahl sjunger Drömmens skepp och Håll mitt hjärta.Roger Bing

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.