Kommunalrådet tillbakavisar kritiken

Bromölla • Publicerad 14 maj 2005

Bromöllas kommunalråd, Åke Hammarstedt (s), tillbakavisar gatu- och parkarbetarnas kritik.

– Vi har tagit beslut om konkurrensutsättning för länge sedan och har gått ut och begärt in anbud. Den egna verksamheten har fått möjlighet att lämna in en referenskalkyl. Det var en allmän uppfattning i kommunstyrelsen att det var ett ganska lätt val. Kalkylen från Vägverket Produktion var så pass mycket bättre. De köper våra maskiner för en viss summa och hyr Kommuntekniks lokaler, säger Åke Hammarstedt.

Han framhåller att entreprenören tar över personalen från Kommunteknik.

– Vägverket Produktion har sagt att man tar över samtlig personal som vill gå över. Min bedömning är att det folk som krävs för att sköta uppdraget måste finnas här, säger Åke Hammarstedt.

Åke Hammarstedt anser att personalen, istället för att oroa sig inför framtiden, ska betrakta förändringen som en utmaning.

– Vägverket Produktion har en bred verksamhet med kunskap inom en rad områden. De kan svälja hela gänget och fördela om personer. Kommuntekniks personal är kunniga inom sitt jobb och blir en tillgång för den nya arbetsgivaren, säger han.

Åke Hammarstedt tillbakavisar också kritiken om jäv.

– Bromöllas kommunjurist Bo Johansson har tittat på detta. Varken jag eller min sambo har varit med i anbudsförfarandet. Vi är inte drabbade och har inte fördelar av detta, säger han.

Jerker Hagman

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.