Kommunstyrelsen vill ha mer underlag inför yttrande

Bromölla • Publicerad 14 maj 2003

Länsstyrelsen håller på som bäst med att komplettera vilka områden som bör förslås till EU att ingå i Natura 200. Det handlar om områden som av en eller annan orsak anses vara särskilt värdefulla.

Länsstyrelsen anser att delar av Ivösjön bör ingå. Detta för sin förekomst av nissöga och för att ett område vid Näsum innehåller naturtypen ”bokskog av fryle-typ”. Förslaget från länsstyrelsen har lämnats till berörda parter och Bromölla kommun är en av dessa.

Miljöutskottet hade ingen erinran mot länsstyrelsens förslag, men när kommunstyrelsen tog upp frågan stannade handläggningen av ärendet upp.

– Man ville ha mer underlag, säger kommunsekreterare Bo Johansson.

Det gällde framför allt vilka konkreta konsekvenser det skulle få för befintliga och framtida jordbruk, industrier och boende om kommunstyrelsen skulle säga ja till förslagen.

– Därför bestämde man sig för att begära förlängd remisstid, säger kommunsekreteraren.

Nu visade det sig dock att länsstyrelsen inte kan bevilja mer tid, men om kommunen skulle ha synpunkter kan dessa lämnas direkt till miljödepartementet. Anna-Lena Fritz från länsstyrelsen kommer att informera Skånes miljöchefer om Natura 200 under dagen.Roger Bing

Bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.