Konserten på Slottsudden tillbaka

Konserten på Slottsudden under Killebom väcks till liv igen. 2013 avslutas den 40-årsjubilerande festivalen med en helkväll med Pluras Eldkvarn, Calaisa och Caj Karlsson den 7 juli.
Bromölla • Publicerad 27 mars 2013
Eldkvarn...
Eldkvarn...Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
... och Caj Karlsson spelar på Slottsudde under Killebomfestivalen i sommar.
... och Caj Karlsson spelar på Slottsudde under Killebomfestivalen i sommar.Foto: Tom Wall
...Calaisa...
...Calaisa...Foto: Isabell N Wedin

I svallvågorna av Sveriges brons i fotbolls-VM spelade GES "Vi gräver guld i USA" på Slottsudden 1995, Gyllene Tider drog 10 000 åskådare under återföreningsturnén året därpå och 1998 lockade Magnus Uggla 8 000 att sjunga allsång i ösregn. Avslutningskonserten under Killebom var under många år en återkommande succé, men med åren försvann den. Nu är det dags att återuppta traditionen.

- Vi vill väcka liv i avslutningskonserten på Slottsudden. Det blir en klassisk sommarkonsert i picknickanda där vi kommer att sälja öl, vin och cider samt picknickkorgar om man inte tar med det själv.

Det säger Christoffer Lundin på Rundella. Som 14-åring stod han längst fram vid Ugglas konsert på Slottsudden 1998. Nu arrangerar han jubileumskonserten 2013 tillsammans med Robin Åkerman på Paraply Produktion och Sölvesborgs kommun.

- Vi har pratat om det i flera år. Ska man vara ärlig så är Slottsudden en av Sveriges vackraste konsertplatser, säger Christoffer Lundin.

Laget som spelar när Slottsudden återtar sin plats som konsertscen är veteranerna i Eldkvarn som leds av Plura, popcountrytrion Calaisa och Karlskronas stolthet Caj Karlsson.

- Senast det var en avslutningskonsert på Slottsudden i samband med Killebom var 2002, säger Ulf Bjälkenborn, festivalgeneral för Killebom.

Tidigare har festivalledningen släppt att Amanda Jenssen och Lasse Stefanz är bokad till Killebomfestivlaen 2013. Hela programmet ska vara spikat i mitten av maj.

Vilken artist skulle du vilja se på Slottsudden? Kommentera nedan!

Maria Sällberg
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.