Annons

Konstföreningens höstprogram

Bromölla • Publicerad 10 september 2003

Sölvesborgs konstförening har presenterat sitt höstprogram. För närvarande pågår en utställning i konsthallen med verk av Linnea Falk. Konstnären kommer från Bornholm och hon ställer ut målningar. Sin utbildning har hon tillägnat sig vid Lunnevads folkhögskola och Idun Lovéns målarskola. Tidigare under sin yrkesutövning har hon bland annat fått stipendier från Danmarks Kulturministerium och Nordiska Ministerrådet.

Under oktober månad visas verk av målaren och skulptören Carl Magnus. Konstnären är född i Getinge och numera bosatt i Lund. Hans verk finns bland annat representerade i Kristianstad, i form av skulpturen "Källan" på Ljunggrens plan, och i Göteborg, i form av "Vattensnäcka" i Trädgårdsföreningen. Han har haft utställning vid ett tidigare tillfälle i Sölvesborg och han har också ställt ut i bland annat Lunds Konsthall. Under 1990-talet var Carl Magnus professor i måleri vid Konsthögskolan i Stockholm.

Annons

I november består utställningen i konsthallen av målningar av konstnären Johan Andersson. Han är bosatt på Lidingö och han har utbildat sig vid Kungliga Konsthögskolan och Konstskolan Idun Lovén. Hans verk har tidigare visats på bland annat Liljevalchs Konsthall och Tyresö Konsthall.

Höstens program består, förutom av utställningar på konsthallen, av resor, föreläsningar, symposier och kurser. I slutet av september genomför föreningen en resa till Västkusten med besök på Göteborgs konstmuseum och Akvarellmuseet på Tjörn.

Jerker Hagman

SÖLVESBORG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons